Young’s Double Chocolate Stout -- Zazou.ro | Topiţi după ciocolată

Young’s Double Chocolate Stout

A trecut ceva timp de când nu am mai degustat o bere cu ciocolată. E drept, am căutat una care să fie cu mult peste gustul Floris Chocolat, și cred că am găsit ceva. Dar abia am pornit în căutare și, cu berea testată astăzi, simt că am intrat într-o altă zonă a gusturilor. Așa cum era normal, m-am întors la Beer O’Clock pentru două noi sortimente. Despre primul dintre ele, Young’s Double Chocolate Stout, vă voi povesti acum. Găsiți berea pe Gabroveni 4, la prețul de 16 lei.

Sticla arată ”dulce”, e feminină și îți atrage atenția imediat. Primul gând e că ai luat în mână o sticlă de lichior. Turnată în pahar, ești întâmpinat de un miros puternic de malț prăjit, cu arome de ciocolată, amestecat cu esențe naturale de ciocolată (de aici Double Chocolate), și descoperi o culoare intensă neagră. Spuma face un guler scurt și e foarte cremoasă. E drept că ar fi arătat mai bine într-un alt tip de pahar, însă am improvizat, și nu e ca și cum ar fi stat mult în pahar, pentru că mirosului de ciocolată nu îi reziști foarte mult.

Așadar, după ce am întors pe toate fețele paharul și am urmărit cât de repede se sparg bulele în spumă (care dispare repede), iar apoi i-am admirat din nou culoarea, am îndrăznit. Young’s Double Chocolate Stout e o bere ușoară, care se bea repede. 5,2% alcool, cu note puternice de ciocolată neagră. Aici au fost păreri împărțite, pentru că gustul dulce de la început s-a transformat la final, în momentul în care berea a lăsat în gură al doilea set de arome. Fetele au spus că e ca și cum ai lua o gură de cacao pudră, e amară. Poate și din cauza hameiului, care în a doua fază vine și taie din dulceața gustului de început. Finalul însă îți reamintește că ai în față o bere cu ciocolată, prin arome de malț prăjit și note intense de cafea și ciocolată. Eu am simțit-o ca pe o ciocolată cu 80% cacao. Nici prea dulce, nici prea amară.

În final, am ajuns la o concluzie. Young’s Double Chocolate Stout e o bere neagră perfectă pentru fetele care preferă ciocolata dark, cu procent mare de cacao.

  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_1
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_2
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_3
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_4
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_5
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_6
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_7
  • Youngs_Double_Chocolate_Stout_8
Facebook   Twitter         RSS
George Toma
George Toma
16 July 2014
SHARE:Comentarii Facebook


Cum ţi se pare?


       

Fatal error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /hermes/bosnaweb25a/b496/ipg.zazouro/zazou/wp-content/themes/zazouciocolata/comments.php on line 115