Dicţionar de ciocolată -- Zazou.ro | Topiţi după ciocolată

Dicţionar de ciocolată

 
Fructul arborelui de cacao
Păstaia sub formă ovală şi lungă de 15-30 cm care conţine boabele de cacao (în număr de 30-40).

Boabe de cacao Criollo
O varietate premium care creşte în principal în America Centrală şi de Sud.

Boabe de cacao Forestero
Cele mai răspândite şi mai utilizate tipuri de boabe, resprezentând aproximativ 90% din producţia mondială. Sunt produse în principal în Africa de Vest.

Boabe de cacao Trinitario
Considerate a fi apărut în urma încrucişării primelor două tipuri, Trinitario se remarcă printr-o aromă deosebită, puternică.

Boabe de cacao Arriba
Varietate rafinată cu arome florale, Arriba este cultivată în special în Ecuador şi Columbia.

Lichior de ciocolată
Lichidul obţinut prin măcinarea miezului boabelor de cacao. Nu conţine alcool şi este ingredientul de bază în toate produsele de ciocolată. Pentru a face referire la lichiorul de cacao se mai foloseşte şi termenul de „masă de cacao”.

Procesare olandeză
Metodă prin care bucăţelele de boabe de cacao sau lichiorul sunt tratate cu o soluţie alcalină care reduce aciditatea prin creşterea pH-ului normal de la 6 la 8. Olandezul C. J. Van Houten este inventatorul metodei, de unde şi numele.

Unt de cacao
Grăsimea extrasă din lichiorul de ciocolată şi care este ulterior utilizată la fabricarea ciocolatei, precum şi a produselor cosmetice.

Ciocolata amăruie sau neagră
Conţine cel mai ridicat procent de masă de cacao, minimum 43%, precum şi unt de cacao şi zahăr în proporţii variabile.

Ciocolată cu lapte
Evident, faţă de cea amăruie, are adăugat lapte, fiind mai dulce şi mai deschisă la culoare. Totuşi, pentru a fi de calitate, masa de cacao trebuie să fie de minimum 30%.

Ciocolata albă
Nu conţine masă de cacao, ci doar unt de cacao (cel puţin 20%), zahăr şi lapte praf.


Buy Viagra without Prescription